Velkommen til «Gjøreglede»

- aktivitet og hygge i hverdagen

 

Lansering
Sykehuset i Vestfold 06.06.2023
18.30 - 20.00

«Gjøreglede» er et prosjekt startet ut fra en motivasjon om å gjøre noe for å inspirere og engasjere personer med demens gjennom tilrettelagte og hyggelige aktiviteter.

Den store gnisten som satte i gang dette prosjektet var uttalelsen fra en eldre dame som bor på institusjon. Hun sa «Livet går så fort, men når du kommer hit og sitter her i denne stolen, da blir hver dag en evighet»

Gjennom «Gjøreglede» ønsker vi å utgjøre en liten forskjell i hverdagen for henne og andre som opplever noe av det samme, enten de bor i institusjon eller hjemme.

Innholdet

«Gjøreglede» er en boks inneholdende 7 ulike aktiviteter som presenteres i kjente rammer.  De er hyggelige å gjøre sammen med noen, men kan også gjøres alene.  Aktivitetene er tilrettelagt for å møte varierende kognitive- og finmotoriske ferdighetsnivåer, samt for å invitere til samtale og hyggelige sosiale samvær.

«Gjøreglede»-boksen skal i første omgang deles ut gratis i 300 eksemplarer i Tønsberg og Færder kommune.  Innholdet i denne første Gjøreglede-boksen er derfor knyttet lokalt til kommunen gjennom bilder og tekster. Målet med lokal tilpasning er å skape gjenkjennelighet, nærhet og assosiasjon inn til minner.

Lansering av Gjøreglede-boksen er 6. juni i Tønsberg. Kjenner du noen med demens som du tenker kan ha glede av en slik boks, kan du sende oss en mail og motta invitasjon med informasjon om eksakt tid og sted for lansering, når det nærmer seg.

Stor takk til

Vi retter stor takk til Stiftelsen Dam som gjennom Nasjonalforeningen for Folkehelsen har støttet Gjøreglede-prosjektet med et sjenerøst stipend.

Gjøreglede boksen - aktiviteter for voksne
Lotto Gjoreglede Elisabeth
Lotto

Lotto

Flott lottospill med mange vakre bilder blant annet fra Færder og Tønsberg. Bilder som kan vekke minner, gi assosiasjoner og være inspirasjon til mange samtaler.

Kortspill

Kortspill

Morsomme kortspill gir mulighet for å spille på flere ulike nivåer. Her kan man sortere kort på små brett, spille en runde vri åtter eller velge et annet spill fra heftet. To kortholdere gjør det lettere å holdekortene.

Terning spill

Terningspill

Et artig tosidig spillebrett med mulighet for å spille på to nivåer, enten med én eller to terninger.

Samlekort

Samtalekort

De tolv vakre billedkortene er ment å invitere til samtale, gi assosiasjoner og vekke minner. På baksiden finner du inspirasjon til samtale om temaet i form av spørsmål.

Puslespill

Puslespill

Et hyggelig puslespill med sommer og båtliv som tema. Et tosidig fasitkort med og uten omriss av puslespillet følger med.

Ordtak

Ordtak

Moro med kjente og kjære ordtak! Her er siste ord i ordtaket utelatt og må finnes i bunken med ordkort.

Aktivitetsbok

Aktivitetsbok

Flott og variert aktivitetsbok som inviterer til engasjement og glede! Her kan man gjøre akkurat de oppgavene man liker og mestrer.

Temapakke

Temapakke

Innholdsrik og inspirerende temapakke med lettlesbok, matchingkort og faktatekster. Du bestiller selv et gratis eksemplar og velger tema ut fra interesse og ønske.